Korsakas (stepė lapė)

Korsakas arba stepė lapė priklauso lytinių lytinių lytinių lytinių šeimų šeimai ir sudaro atskirą rūšį, kuri gyvena Stepių zonose Azijoje. Tai didžiulė teritorija nuo Krymo stepių iki Manchurijos. Galite susitikti su žvėrimu Kinijos, Mongolijos, Kazachstano, Pietų Vakarų Sibiro, Kaspijos stepių ir Dono teritorijose šiaurės rytų regionuose. Lapė taip pat yra šiauriniuose Afganistano ir Irano rajonuose. Teritorijos žvėris pageidautina kalvotą su nedideliu augmenija. Miške jis nevyksta. Vienintelės išimtys yra miško stepių zonos. Kalnuose taip pat neįvyksta, apsupta kalnų papėdėse.

Išvaizda

Šis plėšrūnas yra mažas dydis. Kūno ilgis siekia 45-65 cm. Uodega yra 20-35 cm ilgio. Suaugusio gyvūno svoris svyruoja nuo 3,5 iki 7 kg. Aukštis ties ketera yra iki 30 cm. Ausys yra didelės, formos - smailios. Dantys yra maži, ant snukio trumpa. Kailio spalva yra pilka su gelsvu arba rausvu atspalviu. Gerklė, krūtinė, pilvas turi lengvą kailį. Uodegos galas tamsus.

Žiemą vata tampa ilga, tanki, šilkine ir užima šiaudai pilką atspalvį. Vasarą kailis yra trumpesnis ir tamsesnis. Steppe lapė turi gerai išvystytą kvapą, regėjimą ir klausą. Ji gali lipti medžiu ir važiuoti greičiu iki 60 km / h. Per medžioklę ar konflikto situacijas su kitomis lapėmis, barks.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Stepo lapių poros gyvenimui. Tačiau prieš sukuriant tokią porą jauni vyrai organizuoja kovą dėl moterų. Susiuvimo laikotarpis yra sausio-kovo mėn. Nėštumas trunka 2 mėnesius. Palikuonys pasirodo nykyje. Naujagimiai dažniausiai yra nuo 2 iki 6. Jie gimę aklai ir padengti purusiais šviesiai rudais kailiais.

Lapų akys atidaromos praėjus 2 savaites po gimdymo. Pieno šėrimas trunka 2 mėnesius, tačiau jau 5 savaites naujagimis pradeda valgyti mėsą. Iš 2-ojo mėnesio laužo. Seksualinė brandumas pasireiškia 9 mėnesių amžiaus. Korsakas pradeda daugintis antrus gyvenimo metus. Ši lapė gyvena lauke iki 9 metų amžiaus.

Elgesys ir mityba

Kadangi stepių lapė gyvena vietose, kuriose yra sausas klimatas, vanduo daugiausia gauna iš maisto. Jis gyvena buržuose. Ir ji retai juos kasti. Naudoja daugiausia apleistų barzdelių, medžių, goferų ir kitų lapių nykščius. Šios rūšies atstovai neturi savo teritorijų. Stepe priklauso visiems. Kartais lapės susitinka mažose grupėse. Žiemą, jei yra daug sniego, perkelti į pietus šimtus kilometrų. Jie medžioja vakare ir naktį.

Korsakas maitina graužikus. Tai moliūgai, pelės, žiurkėnai, gofersai, jerboos. Puolė paukščius, griuvėsių lizdus ir valgo kiaušinius. Negalima susitraukti iš carrion. Tais atvejais, kai gyvūnų maistui nepakanka, žvėris pereina į augaliją. Valgo ir daržoves, ir vaisius, ir daugybę žolių, kad palaikytų vitamino pusiausvyrą organizme. Yra lapės ir netoli gyvenvietės. Jie džiaugiasi, kad eina atliekas sąvartynuose, puola naminius paukščius.

Priešai

Priešai turi daug korsako. Tai yra vilkai, kitos lapių rūšys ir grobio paukščiai. Nors Stepė lapė ir greitai eina, tačiau ji greitai išsiveržė. Todėl vilkas yra tinkamas grobis, nes pilkas plėšikas gali dirbti valandas tokiu pačiu tempu. Korsakui yra komerciškai svarbus žmogus. Lapų žieminiai kailiai yra vertinami rinkoje. Nors ne gražus, jis yra praktiškas ir šiltas. Šiandien ši rūšis yra išvardyta Raudonojoje knygoje. Tikslus gyventojų skaičius nėra žinomas.

Korsakas - grobuoniškoji stepinė lapė: aprašymas su nuotrauka ir vaizdo įrašu.

Fox Korsac (lat. Vulpes corcac) gyvena Eurazijos stepinėje zonoje, kurioje gyvena barzdosčių, baibakų, goferų ir kitų lapių apleistos nardymo vietos. Be to, Korsakas įsikuria šalia žmonių, kuriuose jis paima maisto atliekas ir sugeria naminius paukščius. Žiemą, kai išsikrauna daug sniego, gyvūnai per pietus perkelia šimtus kilometrų.

Lapės korsakas atrodo kaip dauguma jo giminaičių, tačiau skiriasi nuo miško gyventojo mažo dydžio ir kailio spalvos. Sprendžiant pagal dydį, šie stepių plėšrieji primena katę. Korsako korpuso ilgis neviršija 65 cm, o uodegos ilgis - apie 35 cm. Stepės lapė sveria iki 7 kg. Šios rūšies gyvūno savybės yra būdingos didelėms ausims, taip pat pilkai su gelsvu atspalviu, korsako kailis.

Šis mažas plėšrūnas maitinasi daugiausia graužikų: pelerių, pelių, žiurkėnų, goferių ir jerboų. Dėl gerai išvystytos regos, klausos ir kvapo, "Corsac" akimirksniu nustato savo auką graužikų skylių požeminiuose labirintuose. Neatsisako ir paukščiai, griuvėsiai lizdai ir valgo kiaušinius. Jei ilgą laiką jūs negalite sugauti grobio, pereikite prie augalinio maisto: vaisių, daržovių, žolių. Taigi lapė palaiko vitamino balansą savo kūne. Per ilgą priverstinį pasninkavimą, Korsakas nėra siaubingas apie carrion.

Įdomu tai, kad šie stepių gyventojai išmoko be vandens, valgyti. Todėl šie gyvūnai negeria vandens. Be to, Korsak gali lipti medžius ir važiuoti greičiu iki 60 km / h. Tačiau šie smulkūs plėšikai greitai pavargsta. Todėl jie dažnai tampa didesnių ir ilgalaikių plėšrūnų auka. Žmogus taip pat gali kelti grėsmę, nes jį vilioja prabangi ir šiltas karšako žiemos kailis. Nepaisant šių lapių daugybiškumo, jie yra stebimi, kaip jie naudojami kailių pramonėje.

Nuotraukų galerija - "Fox Corsac":

Vaizdo įrašas: Vulpes corcac - Linnaeus, 1768 - (Canidae) - Renard corsac - Ménagerie Paris - 2015.11.28

Vaizdo įrašai: mano simulacreries-hierarchijos tyrimas apie korsakos lapus

Steppe lapės buveinė - korsako dauginimas

Korsakas, arba stepių lapė - žinduolių plėšrikas. Šis gyvūnas yra šunų šeimos narys.

Steppe lapės išvaizda

Jo išvaizda yra panaši į lapės, tačiau ji turi mažesnį kūną.

Vidutinis kūno ilgis yra 50-60 cm. Kūno svoris neviršija 6 kg. Paprastai uodega yra 20-40 cm ilgio. Užpakalis trumpas, nukreiptas į dugną, bet su plataus skruoslėmis. Ausys išsišakojamos prie pagrindo, šiek tiek suapvalintos, nukreiptos į galus.

Vilnos spalva ir tankis priklauso nuo sezono: vasarą kailio spalvos trumpas ir pilkas, su kai kuriais geltonai ir raudonais atspalviais arba smėlio spalvos; žiemą kailis storas ir purus, gelsvai pilkos spalvos, mažai pilkos spalvos plaukai šalia kraigo.

Žiemos uodega yra tokia purvanti, kaip ir visi kailiniai kailiai. Spalva nemažai skiriasi nuo kūno vilnos, o galas nudažytas juodai.

Steppe lapės gyvenimo būdas

"Fox Korsak" nori gyventi užsienio buržuose, tik retais atvejais atsikratyti. Stebėjimo priepuolis prie Stepės lapės gali tarnauti kaip tukstančių baravykų, badgersų, gophers, retai paliktų urvų, jų palikuonių, lapių. Gali būti, kad tarpusavyje sujungtų skylių tinklas, tačiau tik vieną kartą jis daugiausiai praleidžia. Standartinis korsako lapės nardas yra 2,5 metro ir turi iki 5 išėjimų.

Pagal savo poreikius gyvūnas užima 40-45 kvadratinių kilometrų plotą. Laikykitės nuošalyje nuo žmonių ir žmonių būstų. Žvėries kojos turi prastą termoreguliaciją, dėl to gyvūno populiacija sumažėja sniego žiemą. Bėga iš sniego, Korsakas migruoja arčiau pietų regionų.

Gyvūno gyvenimas yra toks pat kaip paprastos lapės gyvenimas - iki 12 metų.

Valgyti stepių lapių

Žvėris eina į medžioklę sūkuryje ir naktį, dažniausiai atskirai. Tačiau gyvūnas Korsakas gali būti sujungtas medžioklės grupėse iki 40 žmonių. Dėl šaltų dienų ir sniego valkalų ji ne medžioja, ji gali sėdėti per 3 dienas iš eilės. "Fox Korsacs" yra labai atsargūs. Prieš palikdami skylę, ilgai klausykitės aplinkinių garsų. Paprastai jis maitina mažus graužikus ir paukščius, vabzdžius ar roplius. Kai negalima sugauti grobio, nedvejodami pasimatykite.

Pagrindiniai korsako priešai yra vilkai, ereliai, benamiams beviltiški šunys, kartais net lapė gali sugauti ir valgyti.

Veislės stepinė lapė

"Fox Corsac" sudaro gyvenimo pora. Šuniukai pasiekia lytinę brandą po 9-10 mėnesių nuo gimimo. Susiuvimas įvyksta pavasario pradžioje, moterys pasirodo per 55-60 dienų. Dažniausiai viename laše - 3-6 kūdikiai, kartais šuniukų skaičius yra daugiau nei 10.

Naujagimiai šuniukai aklieji, trumpas kailio šviesiai rudos spalvos, kūno svoris yra 50-60 g. Tiek moteris, tiek vyrai rūpinasi jaunais. Mėnesyje pradedu valgyti korsakų šuniukus. Praėjus šiek tiek daugiau nei šešiems mėnesiams, subrendę jaunuoliai palieka tėvų lopšelį. Tačiau jis paprastai grįžta į žiemą, kad sukurtų medžioklės grupę.

Steppe lapės buveinė

Korsakas gyvena stepinėje ir pusiau stepinėje zonoje, pusiau dykumose, labai retai įeina į miško iškrovimus. Jis nesutapomas vietose, kur yra tankioji augmenija, arti arti laukai ir regionuose, kur žiemą yra daug sniego.

Natūrali stepių lapės buveinė

Stepi lapė pastebima visoje Stepių, dykumų ir pusiau dykumų Europoje ir Azijoje (Kirgizija, Pakistanas, Uzbekistanas, Turkmėnistanas, Iranas, Afganistanas, Kazachstanas, šiaurės rytų Kinija) teritorijoje.

Korsakas yra platinamas visoje Rusijos stepinėje zonoje: gyvena netoli Dono ir Šiaurės Kaukazo, pietuose Uralo ir Vakarų Sibire. Atskirai gyvenantys asmenys gyvena Transbaikalijoje. "Fox Korsak" randama Ukrainos Luhansko regione.

Graži purus lapės korsako oda yra medžioklės priežastis, dėl kurios kasmet sunaikinama daug žmonių.

Sibire, pernelyg atpalaiduojanti gelminių žemių lėmė korsako išstūmimą iš natūralaus egzistavimo vietų, taip mažindama gyventojų skaičių.

Korsakas yra įtrauktas į Tarptautinę Raudonąją knygą, taip pat kai kuriose regioninėse Rusijos knygose. Kaip retas ir nykstantis rūšis yra įtraukta į Raudonąją knygą Ukrainos ir yra saugoma Lugansk valstybinis rezervas.

Siekiant padidinti gyvūnų skaičių, būtina išplėsti miško-stepių rezervatų plotą ir padidinti šernų, pagrindinių Korsakovo lapių maisto, skaičių.

Daugelyje pasaulio zoologijos sodų jis gana gerai atgamina.

Įdomus video apie stepių lapės


Jei jums patinka mūsų svetainė, pasakykite mums apie savo draugus!

Korsakas atrodys

Korsakas yra lapė, primenanti lapę. Jei tamsoje pamatysi bėgiojantį korsaką, tuomet iš nežinojimo jis gali būti supainiotas su maža lapė. Tačiau išskirtines savybes, kuriomis galite nustatyti, kad prieš Korsaką, o ne kelias. Pirma, jo nedidelis dydis. Šio gyvūno kūno ilgis yra šiek tiek daugiau nei pusė metro. Uodega yra maždaug pusė kūno - 25 cm. Ji sveria šiek tiek - 5-7 kg.

Kailio spalva nuo šviesiai raudonos iki pilkai raudonos. Korsako vasaros plaukai yra sunkūs ir nedaug, o žiemą - purvūs ir minkšti. Kailis labai vertinamas, todėl jis yra iškasamas dėl vertingos odos. Rusijoje medžioklė šiam gyvūnui leidžiama, tačiau su tam tikrais apribojimais. Gyvūnas Korsakas įrašytas į Tarptautinę Raudonąją knygą.

Mūsų šalyje buveinė Korsakovo yra pietuose - nuo Šiaurės Kaukazo iki Volgogrado srities ir Tatarstano, taip pat pietuose Vakarų Sibiro ir Transbaykalo teritorijoje.

Jį galima retai susitikti miškuose, nes Korsakas nori gyventi stepėje. Dažnai nusėda dykumose ir pusiau dykumose, kur yra nedaug augalijos. Jis vengia vietovių, kur giliai, laisvi sniego kritimo, nes korsako kojos nėra pritaikytos judėti sniege. Dėl to jis negali sugauti grobio, kodėl miršta nuo bado. Todėl žiemą, snieguotas žiemą, Korsakas migruoja į pietus, kur klimatas yra mažiau sniego.

Korsikai pavydžiai saugo savo teritoriją nuo kitų asmenų ir pažymi. Teritorija, kurioje gyvena vienas gyvūnas, priklauso nuo įvairių veiksnių ir gali siekti iki 30-40 kvadratinių metrų. km Jei vietovėje yra gausus maisto kiekis, palankus gyvenimo sąlygos, tada atskiras sklypas gali būti žymiai mažesnis. Renkantis gyvenamąją vietą, šios mažos lapės vadovaujasi žmogaus gyvenimo nutolimui - jie negyvena šalia žmonių.

Būstas Korsakovui yra nardymas. Jie patys nemėgina kasti, todėl juos visada užima svetimi žmonės. Korsakas labiau mėgsta garsiakalbį, lapę, medžioklį. Kiekvienas žmogus turi daugybę skylių, kuriose jis gali paslėpti nuo pavojaus ir laukti blogo oro. Tačiau gyvoji skylė, kurioje korsakas daugiausiai laiko, visada yra vienoda.

Natūrali šio gyvūno priežiūra riboja drąsą, kuri neįprasta laukiniams gyvūnams. Korsakas yra toks atsargus dėl savo skylės, kad jis klausosi keletą minučių, kol palieka jį. Veda paslaptingą gyvenimo būdą. Bet kartais jie leidžia žmogui priartėti prie savęs, o jie dar mažiau bijo automobilių.

Korsakas eina medžioklę vakarinėse kreivose. Kaip ir lapės sesuo, "Korsakas" nori šventinius šokti mažiems graužikams - jerboa, vole, pestle, hare-yearling (šiais metais gimęs kiškis). Šiltuoju sezonu griuvėsių mažų paukščių lizdai. Korsakas medžioja, atsargiai įsilaužęs į auką iš priekinės pusės. Kartais, jei reikia, persekioja auką greičiu iki 50 km / h! Šie gyvūnai retai medžioja poromis, beveik visada gyvena vieni. Kadangi nėra maisto, korsakas, kaip šakalas, gali valgyti nešvarumus.

Dėl nuolatinio vandens trūkumo stepėse ir pusiau dykumose korsako kūnas pritaikytas nuolatiniam vandens trūkumui ir gali praeiti be jo ilgiau nei savaitę. Be maisto, koraksai gali trukti dar ilgiau.

Gonas korsakovas prasideda žiemą. Šiuo metu jūs galite išgirsti aštrių šlykščių žievę. Gyvūnai sudaro poras, kurios išlieka gyvai. Nuo kovo pradžios iki balandžio vidurio moterys gimsta nuo 3 iki 10 mažų korsakatų.

Korsakovo šuniukai auga labai greitai, o rudenį jie pasiekia suaugę ir pradeda savarankišką gyvenimą.

Korsako gyvenimo trukmė lauke yra 5-6 metai. Šių gyvūnų prigimtis gamtoje yra didelių plėšrūnų, taip pat ligų priežastis.

Vilkai, lapės, stepiniai ereliai, buzzards, benamiai šunys ir kiti medžiojantys korsakai. Vilkai sukelia didžiausią žalą Korsako populiacijai. Vilkas pasivyti mažu gyvūnu praktiškai nėra sunku. Nors Korsakas per trumpą laiką gali išvystyti važiavimo greitį iki 50 km / h, tačiau labai greitai jis pavargsta ir po 10-15 minučių. sulėtina tempą. Bet jei jis turi laiko pasiekti savo skylę, tada jo gyvybė bus išgelbėta. Tačiau per dideles sniegas Korsakas negali vystytis pakankamai greičio, nes jis nuolat trunka. Tai tampa lengva grobiu.

Lapės medžioja korsaką tik tada, kai trūksta pagrindinio maisto (maži graužikai, kiškiai). Tačiau kai maisto pakanka, jie gali ramiai egzistuoti kartu, nors jie yra ir maisto konkurentai. Žinomi medžiotojų įrodymai, pagal kuriuos lapė ir korsakas valgė kartu su negyvos karvės liekanomis.

Retais atvejais korsakai gali valgyti savo pačių rūšį, o tai rodo kanibalizmo apraiškas tarp šių gyvūnų.

Vaizdas "Korsak" yra išvardytas Raudonosiose knygose kai kuriuose Rusijos regionuose. Visų pirma, Buriatijos Respublikoje ir Bashkortostane tai yra nykstančios rūšys.

Korsakas (gyvūnas)

Korsakas (gyvūnas)

Korsak (Vulpes korsakas) yra grobuoniškas žinduolis iš šeimos lapių genties kanido.

Turinys

Išvaizda

Korsakas atrodo kaip paprastoji lapė, bet pastebimai mažesnė (kūno ilgis 50-60 cm, uodega 25-35 cm), didesnių ausų ir aukštų kojų.

Bendra spalva yra šviesi, pilka arba rausvai pilka, yra raudonų atspalvių; pilvas balkšvas arba gelsvas, tamsiai rudos ar juodos uodegos galas, lengvas smakras. Sezono morfizmas kailio ilgyje išreiškiamas: žiemą kailis yra ilgas ir purus, vasarą jis trumpas ir greta. Žiemą šalia kranto netoli korasko matosi pilka spalva.

Korsakas skiriasi nuo paprastos lapės tamsoje galo uodegos, nuo Afganistano lapės mažesnio uodegos ir baltos spalvos smakro ir apatinės lūpos.

Skleisti

Korsakas yra paplitęs stepėse, pusiau dykumose, iš dalies Pietryčių Europoje ir Azijoje, kartu su raudonąja lapija. Korsakas randamas iš Šiaurės Irano, Kazachstano, Afganistano ir Centrinės Azijos į Mongoliją ir šiaurės rytų Kiniją.

Rusijoje tai įvyksta: vakaruose jis kartais būna Dono regione ir Šiaurės Kaukaze, šiaurėje - Žemutinės Volgos regionu, Uralo pietine pakraštyje ir Vakarų Sibiro pietuose; diapazono siena eina aplink Vakarų Altajaus ir eina per Zaisano depresijos šiaurę iki valstybės sienos. Kitas Rusijos diapazonas yra pietinė Transbaikalia.

Gyvenimo būdas ir mityba

Korsakas nori kalvotose vietovėse su maža augmenija: pusiau dykuma ir sausais stepiais, žiemą su mažu sniegu ar sutankinto sniego danga. Retai randama miško stepinėje zonoje ir dykumose, ji patenka į kalną. Jis vengia tankios augalijos, miškų ir arimo laukų. Individualaus sklypo plotas gali siekti 35-40 km²; jis turi nykščių tinklą, takus ir kvapo žymėjimo vietą.

Korsakas gyvena buržuose dėl savo buveinių - sausos teritorijos su karštomis dienomis ir šalta naktimis vasarą ir sunkių žiemų. Jame naudojamas žilų nykimas kaip gyvenamasis namas, pritaikomas goferų ir didžiųjų gerbėjų nasas, retkarčiais užima senus badgersius ir lapus. Savimokos retai kasti. Kartais skylės yra grupėse, tačiau tik vienas iš jų yra gyvenamasis. Korsako skylė paprastai yra seklių, apie 2,5 m ilgio ir su keliais įėjimais.

Korsakas medžioja vienas, dažniausiai sūkuryje, tačiau nelaisvėje jis taip pat parodo kasdienę veiklą. Turi gerą kvapą, regėjimą ir klausą. Nors medžiojant, jis lėtai vaikšto arba badauja prieš vėją ir, regisdamas grobį, jį slepia arba siekia apeiti. Kartais jis leidžia žmogui labai arti. Kartais, negalėdamas nuslėpti, jis slepiasi, apsimeta, kad miręs, bet pabėga pirmąja proga.

Korsak daugiausia maitina mažus graužiklius (voles, pestles, pelkes, jerboas), roplius, vabzdžius, paukščius ir jų kiaušinius. Paprastai tai gamina gofers, ežiukai ir kiškiai. Maistui trūksta, jis valgo kiaules ir visas šiukšles. Daržovių maistas beveik neliečia. Ilgas gali išsiversti be vandens. Žiemą dėl mažėjančio maisto kiekio ir sunkumų, susijusių su jo paieška giliame sniege, Korsakovo skaičius gali nukristi dešimtys kartų. Daugelyje vietovių korsakai migruoja į pietus iki rudens, kartais po sajoginių bandų, kurie sunaikina sniegą, ir taip lengviau korsakams judėti ir medžioti. Korsakso masines migracijas taip pat gali sukelti laiptinės ugniai, katastrofiškas graužikų išnykimas ir kt. Šių migracijos metu korasai atrodo toli gražu neapsiriboti ir netgi įsiveržia į miestus.

Pagrindinis priešas yra vilkas ir lapė. Vilkai medžioja Korsakovą, kuris, nepaisant sugebėjimo sukurti gerą greitį (iki 40-50 km / h), greitai pavargsta ir sulėtėja. Kita vertus, korsakai dažnai paima šiaudų, gazelių ir kitų vilkų sudaužytų gyvūnų liekanas. Kalbant apie įprastą lapę, tai yra pagrindinis korsako maisto konkurentas.

Korsaksai skleidžia tokius pačius garsus, kaip lapės ir lapės: žievė, girtis, verkimas, šnibždymas ir grožis.

Veisimas

Korsikos yra monogaminiai; poros su jais, matyt, išlieka gyvybei. Gonas stebimas sausio-vasario mėnesiais, paprastai naktį, lydimas lydinčių vyrų ir sustingimų dėl jaunų ar "tuščiosios" moterų. Poravimas įvyksta nykščiu.

Nėštumo trukmė tikriausiai yra 52-60 dienų, todėl jaunikliai gimsta kovo-balandžio mėnesiais. Pelkėse yra nuo 2 iki 11-16 šuniukų, dažniausiai 3-6. Naujagimiai korsachato aklieji, padengti šviesiai rudais plaukais. Jų svoris yra apie 60 g, kūno ilgis 13-14 cm. Jie mato per 14-16 dienomis; per mėnesį jie pradeda valgyti mėsą. 4-5 m. Amžiaus žmonės pasiekia suaugusiųjų skaičių ir gyvena. Tačiau, kai prasideda šaltas oras, jauni korsakai vėl susitinka ir žiemoja vienoje skylėje.

Seksualinė branda Korsakovyje vyksta 9-10 mėnesių amžiaus. Gyvenimo trukmė natūraliomis sąlygomis nėra žinoma; greičiausiai iki 6 metų.

Gyventojų būklė

Korsakas yra kailių prekybos objektas (naudojama žiemos oda). Nauda graužikų naikinimui. Tiksli duomenys apie korsako skaičių trūksta. Žiūrėti KORSAK yra nurodytas tarptautinėje raudonoje knygoje.

Steppe arba Vulpes lapė (Vulpes korsakas)
Korsako lapė (eng.)

Vardai: Korsakas, stepių lapė.

Diapazonas: Šiuo metu Korsakas apima tokias šalis kaip Afganistanas, Kinija, Indija, Iranas, Kazachstanas, Kirgizija, Mongolija, Pakistanas, Turkmėnistanas, Uzbekistanas. Rusijos Federacijoje ši rūšis pastebima Šiaurės Kaukaze, Kaspijos jūros pakrantėse; gyvena Rusijos stepėje ir miško stepėje, įskaitant pietinę Vakarų Sibiro dalį, pasiekiančią Europos dalį Samaros regiono ir Tatarstano į šiaurę. Pastaraisiais metais, aktyviai gyvenant baibake (Marmota), buvo stebima ploto plėtra į vakarus, ypač Voronežo regione. Kartais rūšis pastebima rytinėje Ukrainos stepėje.

Aprašymas: "Korsak" yra labai maža, nuobodi lapuočių lizdas. Jis yra šiek tiek mažesnis negu arktinė lapė, tačiau jo ausys yra pastebimai ilgesnės, pločio prie pagrindo. Skiriamasis bruožas - plataus skruostikauliai. Ilgai kojos; kailis trumpas. Žiemos vata yra labai purpurinė, šilkinė ir, nepaisant šviesios spalvos, graži. Korsakuose yra mažų dantų, panašių į struktūrą, kaip ir kitos lapės. Dantų skaičius - 42.

Spalva: vasaros paltai, dažyti geltonai pilka, rausvai gelsvai pilka arba smėlio spalvos tonai. Korsako šonkaulis ir pilvas yra šiek tiek lengvesni nei kitų kūno dalių Žiemą kailis yra gelsvai pilkos spalvos, tampa storas, minkštas ir šilkinis, šalia kornos atsiranda pilkų plaukų. Uodega purpurinė, pilka ruda; juodoji patina matoma iš viršaus; uodegos dugnas yra lengvas. Jo galas tamsus, beveik juodas. Geriausias kailis tampa lapkričio pabaigoje - vasario pradžioje.

Dydis: korsako kūno ilgis yra 50-60 cm, o uodega - 25-35 cm; aukštis ties ketera - 28-30 cm.

Svoris: 2,5-5 kg.

Gyvenimo trukmė: nežinomas, tikriausiai, tas pats kaip ir lapių, ir yra nuo 3 iki 6 metų gamtinėmis sąlygomis ir iki 12 metų nelaisvėje.

Balso balsas: kokia, rėka, žievė, juokas, grobis. Kai gyvūnai augina jaunus gyvūnus, jie dažnai žiev ÷ ja, tod ÷ l jie saugo jaunus.

Buveinė: Korsakas priklauso tipiškiems pusiau dykumos ir sausųjų žemumų stepių gyventojams, žiemą su mažu sniego ar sutankinto sniego danga. Kartais randama miško stepinėje zonoje ir dykumose.

Priešai: pagrindiniai Stepės lapės priešai yra vilkai. Tiesa, korsakas gali važiuoti beveik taip pat greitai, kaip vilkas (40-50 km / h). Tačiau, skirtingai nuo vilkų, jis tęsiasi taip sparčiai. Po ketvirčio valandos jis lėtėja, o tada vilkas sugauna jį. Lapė yra stipresnė ir lankstesnė konkurentė, kuri tiekia Korsaką.

Maistas: Korsakas medžioja daugiausia ne jaunesnių kiškių ir šventųjų gyvūnų, o vasarą taip pat maitina paukščius, roplius ir vabzdžius, bet nelabai paliečia daržovių pašarus. Iš graužikų, grobis, kriketai, žemės voverės, jerboos ir kt. Tampa korsako grobiu. Jai nereikia vandens. Su grobiu trūksta, jis valgo kiaules ir visas šiukšles. Netiesiogiai, o vilkas padeda korsakams valgyti, jie paima šiaudų, gazelių ir kitų vilkų sudaužytų gyvūnų liekanas. Kalbant apie paprastą lapę, tada jos koresai yra prisiekę priešai; be to, jie turi panašų meniu, todėl jie turi kovoti vienas su kitu valgant sniego žiemos metu.
Kaip ir kiti plėšrūnai, Korsakas nenutrūkstamai patiria badą ir net po savaitės ar netgi dviejų visiškai išsaugo savo veiklą. Žiemą yra mažai maisto, todėl ieškant jos Korsakas daro tolimus kelius. Ypač sunku rasti maisto ten, kur yra daug sniego. Todėl žiemą korsakai dažnai miršta. Po aštrios žiemos šių gyvūnų gyvuliai smarkiai (kartais net katastrofiškai) mažėja. Taip atsitinka, kad tik kelerius metus tam tikros srities stepių lapių skaičius sumažinamas 10 ar net 100 kartų.

Elgesys: gyvena buržuose dėl buveinių su karštomis dienomis ir šaltais vakarais vasarą ir žiemos rimtu klimatu, kai griauna stiprios sniego dulkės. Būsto atveju "Korsakas" naudoja medžių skylės, pritaiko gophero nykščius, retkarčiais užsičiaudžia barzdelius ir lapes ir iškasia jas tik kaip išimtis. Jis pašalina kito skylę savo keliu, sudarydamas iki 4 įėjimų-išėjimų; nugaros ilgis su perėjimais nuo 2,5 iki 4,5 m. Kartais ragai sutvarkomi grupėmis, tačiau tik vienas iš jų yra gyvenamasis.
Korsakas dažniausiai medžioja vienas ir dusk, bet dažnai per dieną. Esant stipriam šalčiui, gyvūno šiluma turi nusileisti skylę. Žiemos audrų metu ji gali likti duobėje 2-3 dienas.
Prieš išeinant iš nulio, Korsakas atidžiai žiūri iš skylės, tada sėdi šalia jo, žiūri aplink ir tik tada eina į žuvį. Korsak turi gerą kvapo ir klausos pojūtį.
Nors medžiojant, jis lėtai vaikšto arba badauja prieš vėją ir, regisdamas grobį, jį slepia arba siekia apeiti. Jis gali pasiekti greitį iki 40-50 km / h, o per dieną - iki 15 km. Žmogus, ypač Korsakas, kartais leidžia automobilį labai arti. Kartais, nesugebėjęs pabėgti, jis labai protingai apsimeta mirę, bet pirmąja proga jis pabėgo. Šis mažas ir silpnas plėšrūnas dažnai yra griežtas, ypač po sniego, nes jis labai įsitraukia į sniegą. Todėl daugybėje rudens teritorijų lapai įstoja į pietus, o kartais po sajingų bandų, kurie sunaikina sniegą, todėl korsakai lengviau judėti ir medžioti. Korsakso išsiuntimas gali būti sukeltas laipsniškų gaisrų, katastrofiško graužikų išnykimo ir kt. Tokiu migracijos metu korksai pasirodo toli gražu neapsiribojant ir netgi įsiskverbia į miestus.

Socialinė struktūra: labiau socialinės nei kitos lapės, ir dažnai šių gyvūnų grupės gyvena kartu "Korsachih miestuose". Korsak yra šeimos žvėris ir sudaro gyvenimo pora. Žiemą jie sudaro nedidelę medžioklės grupę, kurią gali sudaryti santuokinė pora ir jauni žmonės, kuriuos jie augina. Paprastai vienos poros medžioklės teritorija gali siekti 35-40 ir net iki 100 kvadratinių metrų. km

Dauginimasis: Monogamas. Susidariusios poros yra išgelbėtos gyvybei ir suskaidomos tik vieno gyvūno mirties atveju. Gonas paprastai pastebimas naktį, ir kartu su plaukiojančiais vyrais. Keletas vyrų, dirbančių jaunai ar "tuščiąja" moteriai, kova tarp jų yra įprasta. Poravimas įvyksta nykščiu.

Sezonas / veisimosi sezonas: sausio-vasario mėn.

Puberty: pasitaiko 9-10 mėnesių amžiaus.

Nėštumas: trunka apie 52 dienas.

Palikuonys: kovo-balandžio mėn. Gimsta nuo 2 iki 6 lapių, tačiau yra atvejų, kai 16 kūdikių to paties amžiaus buvo iškasti iš skylės. Naujagimiai šuniukai yra padengti šviesiai rudais, pūstais plaukais ir sveria 50-80 g. Uodega monofoninė. Jie aiškūs 14-16 dienomis; per mėnesį jie pradeda valgyti mėsą. Tiek motina, tiek tėvas rūpinasi palikuonimis, nors jis gyvena atskirai. Korsakovo nendriose yra daug parazitų, todėl jauno augimo laikotarpiu moterys 2-3 kartus keičia nykštį. 4 - 5 m. Amžiaus jaunuoliai pasiekia tėvų dydį. Jie greitai auga ir anksti išsirenka, tačiau iki rudens jie yra šalia motinos. Su šaltojo oro atsiradimu vėl susitinka, taigi vienoje skylėje yra keli vienetai.

Nauda / žala žmonėms: graži, purus korsako oda turi didelę vertę. Jis yra kailių prekybos objektas. Taigi, iš Rusijos XIX a. Pabaigoje kasmet eksportuojama vidutiniškai nuo 40 000 iki 50 000 koresų odos.
Be to, Korsak suteikia didelę naudą, naikindama daugybę kenksmingų graužikų. Kaip paprastoji lapė, pasiutligės viruso vežėjas.

Korsakas: įdomūs faktai, nuotraukos ir trumpas aprašymas

Korsakas: įdomūs faktai, nuotraukos ir trumpas aprašymas rengiant ataskaitą ar pristatymą 2-3-4 klasių vaikams.

Korsakas: teritorijos buveinė

Korsakas gyvena Azijos ir Pietryčių Europos teritorijose. Mėgstamiausia lapės vieta yra Stepės zona. Todėl šis gyvūnas taip pat vadinamas stepiniu mišku.

Korsakas: Išvaizda

Iš išorės tai paprastoji lapė, kurios skirtumas yra tik kūno dydžiu. Suaugusio gyvūno be uodegos ilgis yra 50-60 centimetrų. Korsako uodega yra purus, apie 30 centimetrų ilgio. Ši miniatiūrinė lapė sveria tik 4-6 kilogramus.

Korsako kailio spalva yra geltonai pilka, o pilvas yra baltas. Tokie vilnos atspalviai leidžia šiam gyvūnui gerai paslėpti atviroje laiptinės vietovėje. Šiltuoju metų laiku kailis yra trumpesnis nei šaltuoju žiemos sezono metu. Gyvūnui yra gerai išvystyta regėjimas, klausa ir kvapas. Be to, plėšrūnas yra ginkluotas aštriais ir pavojingais dantimis, iš kurių 24 vienetai.

Korsak nuotrauka

Korsakas: dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Santuokos sezono pradžia - sausio-vasario mėn. Korsakas ieško draugo, ir, kai jis tai sužino, lieka tikras jos likusiam gyvenimui. Moterų inkubacinis laikotarpis trunka apie du mėnesius - 60 dienų.

Pavasarį gimsta smulkūs ir neapsaugoti šuniukai. Paprastai jų skaičius yra nuo 3 iki 9 kūdikių. Jie aklieji ir dar negali aktyviai judėti. Motina maitina vaikus pienu ir apsaugo juos nuo pavojų aplinkai. Kai jaunuoliai yra 5 mėnesiai, jie gali pradėti savarankišką gyvenimą. Gamtoje korasai gyvena apie 6 metus.

Korsakas: elgesys ir mityba

Steppe lapė yra aktyviausia nakties metu. Vasarą stepė yra neįtikėtinai karšta, o naktis tampa vieninteliu momentu, tinkamu patogiai medžioti ir pragyventi.

Žiemos metu korsakas yra sunkiausias metų laikotarpis. Šiuo metu beveik nėra maisto, o daugelis lapių tiesiog miršta.

Korsak daugiausia maitina mažus graužikus ir paukščius. Pelės, jerboos yra jų tradicinės aukos. Nedvejodami suvalgykite vilkų ar kitų grobuonių.

Korsakas atrodys

Jūs galite susitikti su Stepių Lapėjais tokiose šalyse kaip Indija, Afganistanas, Kazachstanas, Kinija, Iranas, Mongolija, Kirgizija, Turkmėnistanas, taip pat Pakistanas ir Uzbekistanas. Rusijos Federacijos teritorijoje Koraską galima pamatyti prie Kaspijos jūros krantų, Šiaurės Kaukaze; Korsakas gyvena Stepių ir miško-Stepės regionuose, taip pat Vakarų Sibiro pietuose, pasiekia Samaros sritį vakaruose ir Tatarstaną šiaurėje. Šiandien Stepių lapės buveinė aktyviai plečiasi į vakarus ir jau yra Voronežo regione. Ir taip pat Korsakas randamas Rytų Ukrainos stepių regionuose.

Korsak yra maža lapė, kuri turi nuobodu spalvą. Iš dydžio korsakas neviršija lapės, tačiau ilgiau, platesnė prie pagrindo, ausys. Korsako ryškus bruožas yra platus skruostikaulis. Fox trumpaplaukis, su ilgomis kojomis. Žiemą Korsakas turi labai gražią šviesią spalvą, kailis tampa šiltu ir purvinu. Korsak turi 42 mažus dantis, struktūra yra tokia pati kaip ir kitų lapių.

Vasarą spalva tampa smėlingomis, rausvai gelsvai pilkomis arba gelsvai pilkomis atspalvėmis, o šviesesnė ant skrandžio ir šonų. Žiemos kailis gelsvai pilkas atspalvis tampa minkštesnis ir storesnis, kai kai kuriuose pilvuose plaukai pasirodys kraigoje. Korsako uodega yra purus, pilka ruda spalva su pastebima tamsia patina. Uodegos galas yra beveik juodas, o dugnas yra lengvas. Vilnos korsakas gražiausias spalvas žiemą - lapkričio pabaigoje - vasario pradžioje.

Korsako gyvenimo trukmė mokslui nėra žinoma, tačiau manoma, kad ji yra proporcinga lapės gyvenimo trukmei. Tai yra maždaug nuo 3 iki 6 metų laisvosiomis sąlygomis, tačiau nelaisvėje gyvenimo trukmė yra iki 12 metų. Korsak aukštis yra 28-30 cm, kūno ilgis apie 50-60 cm, uodega - 25-35 cm. Korsako svoris gali siekti 5 kg, tačiau yra rasta asmenų, kurių svoris yra 2,5 kg.

Tipiška korsako buveinė yra sausos, plokščiosios stepės ir pusiau dykumos, su žiemos nedideliu sniego ar sutankinto sniego danga. Be to, šį asmenį galima rasti dykumose arba miško-stepių zonose.

Korsakas yra nepretenzingas maiste. Medžioklė daugiausia veda į mažus gyvūnus, tokius kaip brunetės ir jaunieji kiškiai, vasarą taip pat valgo vabzdžiai, paukščiai, ropliai ir įvairūs graužikai. Daržovių maistas, Korsakas nevalgo. Be to, Korsakas nenukrypsta nuo nešvarumų ir įvairių šiukšlių, trūksta maisto. Kai kuriais atvejais jis maitinamas iš gazelių, šiaigių ir kitų liekanų, kurie buvo sudaužyti vilkų gabalais.

Fox ir Corsac yra prisiekę priešai dėl dietos panašumo, žiemą šie žmonės kova tarpusavyje maisto.

Korsako palikuonis gimsta, paprastai pradžioje pavasarį, su išmatomis nuo 2 iki 6 jauniklių. Tačiau yra šiukšlių atvejų, kuriuose yra iki 16 tos pačios amžiaus gyvūnų. Naujagimių svoris yra maždaug 50-60 gramų, o plaukai yra šviesiai rudos spalvos dengiančios spalvos, kurios vienos spalvos yra uodegos spalva. Akių atidarymas pasireiškia apie 14-16 dienų po gimdymo. Vieno mėnesio amžiaus mėsa įtraukta į jaunų mitybą. Tiek motina, tiek tėvas rūpinasi palikuonimis, nors korsako vyrai gyvena atskirai. Kūdikių brandinimo laikotarpiu motina keičia nykštį 2-3 kartus, nes būna daug parazitų. Palikuonys auga labai greitai, nuo 4 iki 5 mėnesių jie pasiekia tėvų dydį. Dėl tos pačios priežasties jie greitai išsidėsto, bet iki rudens jie gyvena su savo lapės motina. Ir tik prasidėjus šaltu oru, vėl susivienija.

Korsakas yra labai panašus į paprastą lapę. Ši rūšis yra išvardyta tiek tarptautinėje Raudonojoje knygoje, tiek keliuose Raudonosiose knygose įvairiuose Rusijos regionuose: pavyzdžiui, Buriatija ir Baškirija. Arbatmedžių arimo metu Sibiroje Korsakas iš jo buveinės buvo praktiškai išstumtas įprasta lapė, kuri labiau pritaikyta gyventi šalia žmogaus.

Korsako gavyba leidžiama, tačiau skirtingose ​​šalyse ją reglamentuoja specialūs nacionaliniai įstatymai, pagal kuriuos ši rūšis atstovaujama kaip kailių prekybos objektas. Įvairiuose Rusijos regionuose, Turkmėnistane ir Kazachstane leidimas medžioti ir surinkti korsaką su spąstų pagalba galioja tik nuo rudens pabaigos iki pavasario pradžios. Tokie medžioklės būdai, kaip sprogo ir išpylimo skylės, iš jų rūkymas, nuodingų jaukų naudojimas yra visiškai uždrausti.

Korsakui labai lengva priprasti prie žmogaus ir gyvenimo nelaisvėje. Rusijoje, XVII a., Šie gyvūnai buvo populiariausi augintiniai. Praėjusio šimtmečio 60-ųjų metu įvyko atvejis, kai Maskvos zoologijos sodelyje Maskvos zoologijos sodelyje šešerius metus gimė viena koraskų pora.

Korsakas atrodys

Studijų istorija

Skleisti

Išvaizda

Veisimas

Korsikos yra monogaminiai; poros su jais, matyt, išlieka gyvybei. Gonas pastebimas sausio-vasario mėnesiais, paprastai naktį, ir kartu su plaukiojančiais vyrais ir sustingimais dėl jaunų ar "tuščiosios" moterų. Poravimas įvyksta nykščiu.

Gyvenimo būdas

Korsakas dažniausiai medžioja vienas ir dusk, bet dažnai per dieną. Esant stipriam šalčiui, gyvūno šiluma turi nusileisti skylę. Žiemos audrų metu ji gali likti duobėje 2-3 dienas. Prieš išeinant iš nulio, Korsakas atidžiai žiūri iš skylės, tada sėdi šalia jo, žiūri aplink ir tik tada eina į žuvį. Korsak turi gerą kvapo ir klausos pojūtį.

Galia

Kaip ir kiti plėšrūnai, Korsakas nenutrūkstamai patiria badą ir net po savaitės ar netgi dviejų visiškai išsaugo savo veiklą. Žiemą yra mažai maisto, todėl ieškant jos Korsakas daro tolimus kelius. Ypač sunku rasti maisto ten, kur yra daug sniego. Todėl žiemą korsakai dažnai miršta. Po aštrios žiemos šių gyvūnų gyvuliai smarkiai (kartais net katastrofiškai) mažėja. Taip atsitinka, kad tik kelerius metus tam tikros srities stepių lapių skaičius sumažinamas 10 ar net 100 kartų.

Korsakas atrodys

Korsakas atrodo kaip paprastoji lapė, tačiau pastebimai mažesnė (kūno ilgis 50-60 cm, uodega - 25-35 cm), didesnių ausų ir ilgų galūnių. Aukštis ties ketera yra apie 30 cm. Svoris - 4-6 kg. Ant snukio yra trumpas, stipriai pažymėtas; plika skruostai; ausys yra didelės, plačios prie pagrindo, nukreiptos į galus.

Paprastoji spalva yra šviesi, pilka ar rausvai pilka, yra raudonos spalvos; pilvas yra balkšvas arba gelsvas, uodegos galas tamsiai rudas ar juodas, smakras yra lengvas. Sezono morfizmas kailio ilgyje išreiškiamas: žiemą kailis yra ilgas ir purus, vasarą jis trumpas ir greta. Žiemą šalia kranto netoli korasko matosi pilka spalva.

Korsakas skiriasi nuo paprastos lapės tamsoje galo uodegos, nuo Afganistano lapės mažesnio uodegos ir baltos spalvos smakro ir apatinės lūpos.

Skleisti

Korsakas yra paplitęs laipsniuose, pusiau dykumose, iš dalies Pietryčių Europoje ir Azijoje, kartu su bendromis ir afganų lapėmis. Korsakas yra rasti iš Šiaurės Irano, Kazachstano, Azerbaidžano, Armėnijos, Afganistano ir Centrinės Azijos į Mongoliją ir šiaurės rytų Kiniją.

Vakarų Rusijoje jis retai pasiekia Volgą, Doną ir Šiaurės Kaukazą, šiaurėje jis pasiekia Žemutinės Volgos rajoną, pietinį Uralo viršūnę ir Vakarų Sibiro pietus; sienos diapazonas eina aplink Altajaus nuo vakarų ir šiauriniame Zaisano depresijos šlaitu eina į valstybės sieną su Mongolija. Kitas Rusijos diapazonas yra pietinė Transbaikalia.

Gyvenimo būdas ir mityba

Korsakas nori kalvotą reljefą su maža augmenija: pusiau dykuma ir sausaisiais stepiais, žiemą su mažu sniegu ar sutankinto sniego danga. Mažiau paplitusi miško-stepės zonoje, ateina į kalną. Jis vengia tankios augalijos, miškų ir arimo laukų. Individualaus sklypo plotas gali siekti 35-40 km²; jis turi nykščių tinklą, takus ir kvapo žymėjimo vietą.

Korsakas gyvena buržuose dėl savo buveinių - sausos teritorijos su karštomis dienomis ir šalta naktimis vasarą ir sunkių žiemų. Jame naudojamas žilų nykimas kaip gyvenamasis namas, pritaikomas goferų ir didžiųjų gerbėjų nasas, retkarčiais užima senus badgersius ir lapus. Savimokos retai kasti. Kartais skylės yra grupėse, tačiau tik vienas iš jų yra gyvenamasis. Korsako skylė paprastai yra seklių, apie 2,5 m ilgio ir su keliais evakuacijos įėjimais avarijos atveju.

Korsakas medžioja vienas, dažniausiai sūkuryje, tačiau nelaisvėje jis taip pat parodo kasdienę veiklą. Turi gerą kvapą, regėjimą ir klausą. Nors medžiojant, jis lėtai vaikšto arba badauja prieš vėją ir, regisdamas grobį, jį slepia arba siekia apeiti. Kartais jis leidžia žmogui labai arti. Kartais, negalėdamas nuslėpti, jis slepiasi, apsimeta, kad miręs, bet pabėga pirmąja proga.

Korsak daugiausia maitina mažus graužiklius (voles, pestles, pelkes, jerboas), roplius, vabzdžius, paukščius ir jų kiaušinius. Paprastai tai gamina gofers, ežiukai ir kiškiai. Maistui trūksta, jis valgo kiaules ir visas šiukšles. Daržovių maistas beveik neliečia. Ilgas gali išsiversti be vandens. Žiemą dėl mažėjančio maisto kiekio ir sunkumų, susijusių su jo paieška giliame sniege, Korsakovo skaičius gali nukristi dešimtys kartų. Daugelyje vietovių korsakai migruoja į pietus iki rudens, kartais po sajoginių bandų, kurie sunaikina sniegą, ir taip lengviau korsakams judėti ir medžioti. Korsakso masines migracijas taip pat gali sukelti laiptinės ugniai, katastrofiškas graužikų išnykimas ir kt. Šių migracijos metu korasai atrodo toli gražu neapsiriboti ir netgi įsiveržia į miestus.

Pagrindinis priešas yra vilkas ir lapė. Vilkai medžioja Korsakovą, kuris, nepaisant sugebėjimo sukurti gerą greitį (iki 40-50 km / h), greitai pavargsta ir sulėtėja. Kita vertus, korsakai dažnai paima šiaudų, gazelių ir kitų vilkų sudaužytų gyvūnų liekanas. Kalbant apie įprastą lapę, tai yra pagrindinis korsako maisto konkurentas.

Korsaksai skleidžia tokius pačius garsus, kaip lapės ir lapės: žievė, girtis, verkimas, šnibždymas ir grožis.